Voorbereiding 3
Door: kesj
01 April 2010 | Nederland, Amsterdam
Nog 14 dagen en dan is het zover. Mijn ribbekast is aardig genezen, kan bijna alles weer en heb alleen met niezen en 's nachts met liggen op mijn linkerkant nog een klein probleempje. De caravan staat weer op de oprit en heeft voor het eerst een onderhoudsbeurt gehad, geen rare dingen gevonden. De nieuwe mover is gisteren geplaatst en je merkt toch dat de techniek niet stilstaat want de rollen gaan nu ook electrisch op de wielen en waar ik ook ga staan met de afstandsbediening, hij blijft contact houden en dat was met de oude nog wel eens een probleem.
We hebben de meeste dingen, die we mee willen nemen nu in huis en breken nu nog ons hoofd waar we alles zullen laten. Nieuw is dat de centrifuge van Sjouk mee moet en ik nog niet weet waar ik die moet plaatsen. Alles zal dus een ander plekje krijgen.De laatste 2 dagen voor vertrek zullen we dat gaan inpassen. We willen ook de twee vouwfietsen meenemen en ook dat geeft de nodige aanpassingen. In Turkije, maar ook in andere landen, heb je een lange ladingbord, zo'n bord van 50 x 50 cm met rode en witte strepen, nodig als je een fietsdrager achterop de caravan hebt. Een fietshelm is ook een verplichting in Turkije. We vertrekken zoals gezegd op 15 april en vertrekken dan naar Otterlo waar het voorjaarsweekend van de ANWB gehouden wordt. Hier komen alle 133 reisbegeleiders echtparen, toeristisch en technische, samen, behalve degene die al op reis zijn natuurlijk. Dit weekend is bedoeld als een stukje samen zijn, een stukje overdracht van de gegevens van de reizen van de reisbegeleider van vorig jaar op de reisbegeleider die de reis dit jaar gaat doen. Onze reis is een nieuwe reis en wij zullen de fam. Flierman ontmoeten die hem heeft voorgereden. Wij vertrekken dan weer op zondagmorgen want wij moeten dinsdag in Kramsach Oostenrijk zijn voor onze reis naar Turkije. Zullen over de reis Otterlo - Kramsach 2 of 3 dagen doen. Kan nu ook vertellen dat we onze eerste reis gaan begeleiden in het najaar.(vandaar dat weekend in Otterlo) Dit zal zijn de Drielanden Fietsreis. De reis duurt 21 dagen en voert ons via Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk terug naar Duitsland. We zullen, kort gezegd, de loop van de rivier de Inn volgen. Zal na de Turkije reis meer over deze reis vertellen.
Het volgende berichtje kunnen jullie vanaf Otterlo verwachten, ga ervan uit dat ik wel even tijd vindt om, jullie zoals gewoonlijk, op de hoogte te houden van onze ervaringen. Hopenlijk wordt het weer hier wat beter want deze kou nodigt niet uit om buiten wat aan de caravan te gaan doen.
groetjes
Kees en Sjouktje
09 April 2010 - 16:10
Carin& Paul Huibers:
leuk al die voorbereidingen, succes met laden en natuurlijk heel veel plezier op jullie reis; geniet er van!
groetjes, Paul en Carin