Lagos / Luz
14 September 2012 | Portugal, Lagos
Zal jullie weer even bijpraten op deze verkiezingsdag. Ben erg benieuwd wat de uitslagen zullen zijn, want dat is belangrijk voor onze toekomst, maar nu terug naar Portugal.
We zouden gisteren naar Lissabon gaan maar hebben dat uitgesteld naar vandaag.
Wat hebben we gisteren dan gedaan, een beetje geluierd, stukje langs de boulevard gefietst, tukkie gedaan, enz. Vandaag dus naar Lissabon en eigenlijk is het daar te warm voor want het werd vandaag 35 ˚ C. Eerst fietsen naar de veerpont, want we zitten op de zuidoever van de Taag en Lissabon ligt op de noordoever. Een stukje van ca. 3 km fietsen en dan een kaartje kopen, retourtje kost € 2,80 pp en dan zijn we in ca. 20 minuten op de goede plaats waar we de weg oversteken en dan op de Yellow bus (hop on – hop off) kunnen stappen die ons kris kras door Lissabon rijdt. Uitstappen waar we willen en ook weer opstappen natuurlijk. Bakkie gedaan stukje door de stad kuieren en dan maar weer een lunchje en weer even kuieren en dan maar weer op de bus. Lissabon een prachtige stad Zal met de foto’s een kleine impressie geven van de stad. Leuk maar zeer vermoeiend en afmattend met deze temperatuur.
Morgen trekken we weer verder en we weten nog niet wat we doen. Onze handicap is toch dat de navigatie het niet doet in Portugal. We hinken dus op 2 gedachten, Portugal zo snel mogelijk achter ons laten of nog even door modderen. Vanavond nemen we de beslissing of morgen naar Quarteira of toch nog naar Lagos. We houden jullie natuurlijk op de hoogte.
Groetjes – Kees en Sjouktje
Vrienden 13 september 2012
Allereerst de uitslag van, nee niet van de verkiezingen maar van ons besluit waar we naar toe zijn gegaan. We zijn toch naar Lagos gegaan en hebben onderweg een gedetailleerde kaart van de Algarve gekocht zodat we niet langer bang hoeven te zijn om te verdwalen. We staan weer op een camping van de Orbitur organisatie. De organisatie heeft langs de gehele kust van Porutugal wel 40 campings. Onze mening over deze campings hebben we al eerder geventileerd, zijn ge antidateerd en soms slecht onderhouden maar ze kosten wel maar € 16,00 per nacht. Vandaag het eerste stuk over de de N wegen maar al gauw merkten we dat dit een zeer slechte weg was en besloten we bij de eerste mogelijkheid toch maar over de tolweg te gaan het eerste stuk. Tolkosten weer € 14,50 + 2 x electronische tol a 1,25 dus totaal weer € 17.00 uur uit gegeven, kan je beter van gaan eten. Staan nu weer op een mooi plekje in de schadum want bij ruim 30 ˚C heb je dat wel nodig en het prettige is dat het iedere middag begint te waaien zodat er een heerlijke verkoeling ontstaat. Morgen maar eens een stukje proberen te fietsen en dan zien we wel weer verder.
Za straks proberen te verzenden want dat is wel een voordeel op alle Orbitur campings is WIFI gratis maar je moet wel naar de omgeving van de receptie. Plaatsing van een paar extra antennes is kennelijk al te duur.
Groetjes – Kees en Sjouktje
Vrienden 14 september 2012
Vanmorgen een stukje gefietst maar dat is toch niet altijd een pretje want het verkeer raast maar langs je heen op de doorgaande wegen. Gelukkig was het maar een kleinstukje en reden we al speodig het plaatsje Luz binnen. Een alleraardigst plaatsje. Vanmiddag de hordeur gerepareerd want een van de touwtjes was gebroken en dan werkt het systeem niet meer. Een hele klus om zo'n touwtje te vervangen. Heb het nu gerepareerd met een vliegertouwtje en dat zal niet lang houden vrees is dus gaan we maar eens op zoek naar een nylondraadje. Ja en dan moet weer de hele deur eruit. Voordeel is wel dat ik nu wel weet hoe het in elkaar steekt. Morgen gaan we maar eens uitrusten en misschien nog even een boodschapje doen want vlak bij schijnt een Intermarche te zijn. Vandaag niet gezien.
Zal nu nog even wat foto's inladen van Lissabon en van hier.
Groetjes - Kees en Sjouktje