Costa do Caparica/Lissabon - Reisverslag uit Costa da Caparica, Portugal van kesj - WaarBenJij.nu Costa do Caparica/Lissabon - Reisverslag uit Costa da Caparica, Portugal van kesj - WaarBenJij.nu

Costa do Caparica/Lissabon

Blijf op de hoogte en volg

10 September 2012 | Portugal, Costa da Caparica

Vrienden, 09 september 2012

Ja, weer een reisdagje, af te leggen ca 150 km, dus een makkie. We proberen tolwegen te vermijden maar soms is dat gewoon niet mogelijk nu de navigatie dus niet werkt. We denken dat we Portugal niet hebben geladen bij de laatste back up. Wij hebben geladen Centraal Europa zoals we eigenlijk altijd doen. Volgende keer goed opletten of we de goede kaarten inladen. Hebben ons up date kaartje niet bij ons dus kunnen we niet up daten denk ik. Zal het vandaag of morgen toch proberen. We hebben in Portugal 2 soorten tolwegen. De gewone zoals wij die allemaal kennen. Tolpoortje, kaartje kopen en bij het verlaten via het tolpoortje keer betalen. De 2e soort tolwegen in Portugal zijn de elektronische tolwegen. Dit loopt via de kentekenplaat. Camera’s boven de weg fotograferen de kentekenplaten en schrijven dan af van het saldo wat wij als buitenlanders kunnen kopen bij de tankstations. Bij het eerste tankstation werden we heel vriendelijk geholpen door mensen van de tolwegen. Op ket kaartje dat je koopt staat een krascode en deze moet met het kenteken naar een telefoonnummer worden ge SMS ‘t Nu weten we hoe het werkt. Langs deze wegen staan grote borden hoeveel er wordt afgeschreven voor een bepaald traject. Vandaag hadden we nog ongeveer € 1,00 tegoed dus maar weer een kaartje van € 10,00 + belasting 0,74 gekocht. Soms moet je gewoon een stukje elektronische tolweg rijden om op de niet tolwegen te komen. Vanmiddag nog even heerlijk langs het strand gelopen want we staan precies achter de eerste rij duinen. Morgen gaan we verder en staan dan net onder Lissabon, in Costa Caparica, aan de overkant van de Taag. Vandaar kunnen we met een pontje naar het centrum. Dit weten we nog van 4 jaar geleden. Het werd vanmiddag kouder en heb dan ook aan het einde van de middag een lange broek aangetrokken. Hopen dat het morgen weer wat warmer is. De zeewind is gewoon erg fris. Zo morgen weer verder en hebben vandaag wel wifi maar dan moet ik helemaal naar voren lopen en daar heb ik denk ik niet zo veel zijn in.
Dus groetjes en tot morgen.
Kees en Sjouktje

Vrienden 10 september 2012

Vandaag dus een ritje van 150 km en dat liep gedeeltelijk over tolwegen waar we gewoon een kaartje moeten kopen en aan het einde van het traject even betalen. Totaal zo’n € 20,00 uit gegeven aan tolkosten. Zijn begonnen op de N wegen maar dat schoot totaal niet op dus vandaar de tolwegen. Rondom Lissabon komen zoveel snelwegen bij elkaar en als je dan geen navigatie meer hebt gaat het wel eens even fout. We telden 9 A wegen. Met een kleine omweg zijn we toch weer op de goede weg gekomen. Vlak voor de camping gingen we nog even in de fout maar al spoedig zagen we waar we terecht waren gekomen. We kwamen bij de veerpont uit en toen was het niet moeilijk om de camping te vinden want hier hebben we 4 jaar geleden ook gestaan met Henny en Bouke, onze vrienden uit Amersfoort. Het weer was vandaag weer redelijk. ’s Morgens nog wat bewolking en ’s middags weer volop blauwe luchten.
Morgen gaan we dus even Lissabon in en zal ik wat meer vertellen.
Groetjes
Kees en Sjouktje

• 11 September 2012 - 16:54

Henk&Corry:

Veel plezier in Lissabon, een mooi stad maar zoals je zegt om er te komen een wir/war van wegen
    Groet Henk&Corry

NB de mosselen waren weer heerlijk !!!

• 11 September 2012 - 16:54

Henk&Corry:

Groet Henk&Corry

NB de mosselen waren weer heerlijk !!!