Cubilerro / Santiago de Compostela - Reisverslag uit Santiago de Compostela, Spanje van kesj - WaarBenJij.nu Cubilerro / Santiago de Compostela - Reisverslag uit Santiago de Compostela, Spanje van kesj - WaarBenJij.nu

Cubilerro / Santiago de Compostela

Blijf op de hoogte en volg

03 September 2012 | Spanje, Santiago de Compostela

Vrienden,

We zijn intussen weer een aantal dagen verder en zal de stukjes van de afgelopen dagen even invoegen.

Vrienden 01 september 2012

Wat een verschrikkelijke mooie rit vandaag door het Picos gebergte. We hebben 120 km door het gebergte gereden en daar ruim 3 uur over gedaan, dus een gemiddelde van 40 km per uur en dat had ik niet verwacht. We hebben over zeer smalle wegen gereden met uitstekende rotswanden, dus oppassen met de bochten want als je even niet oplet ligt de zijkant van de camper open, en bochten waren er voldoende of eigenlijk moet ik zeggen er waren alleen maar bochten. Bij iedere bocht was het weer spannend wat komt er om de hoek, buiten de prachtige vergezichten, wel een auto of geen auto. Over het algemeen leverde personenauto’s niet zo’n probleem op als ze maar op hun eigen weghelft bleven. Maar sommigen kwamen over de helft en dan moesten we vol in de remmen. We hebben het goed overleeft, geen schade. We staan nu in Cudillero en de camping ligt 1 km van de zee en hebben de weg al even verkent. Valt wel tegen deze kilometer want heen gaat het steil naar beneden maar terug behoorlijk klimmen. Blijven morgen hier en weten nog niet of we gaan wandelen, of de camper nemen. Fietsen is hier geen optie vanwege de sterke stijgingen en dalingen. We hebben maar een uurtje internet gekocht want als we eenmaal op internet zitten moeten we dit uur in 1 x opmaken en anders zijn we de tijd kwijt. Morgen gaan we verder met het verhaal.
Groetjes – Kees en Sjouktje

02 september 2012

Gisterenavond besloten om toch maar te vertrekken en met de camper naar beneden te rijden en dan langzaam in de richting van Santiago de Compostella te gaan rijden met nog een overnachting halverwege, Camping in Barreiros uitgezocht die direct aan zee ligt. Zoveel mogelijk via de N wegen willen we gaan rijden en niet via de A of E wegen. We hoeven vandaag maar 127 km te rijden. Onderweg lekker koffie gedronken op een rustige parkeerplaats en gelunched op een parkeerplaats met zicht op het strand en natuurlijk de zee. Zoals we vandaag gereden hebben bevalt ons geweldig goed en zo gaan we verder hebben we vandaag besloten. Dus geen 350 km per dag maar rond de 150 km en we hebben intussen op de navigatie ook de optie snelwegen afgesloten en dan maar afwachten of ons dat bevalt.
Vanmiddag een lange wandeling gemaakt langs het strand en af en toe even heerlijk met de voetjes door de zee gelopen. Morgen vertrekken we dus naar Santiago en dat is een afstand van 164 km. Daar willen we toch wel minimaal 2 dagen blijven staan, maar we zullen zien.
Geen internet dus slaan we de berichtjes even op.
Groetjes – Kees en Sjouktje

03 september 2012

We zijn vandaag gereden van Cubilerro naar Santiago de Compostela. een afstand van ongeveer 160 km. We hebben dus geen snelweg genomen maar de provinciale wegen. De route van vandaag was niet zo mooi maar inieder geval beter dan de snelweg. We habben een camping op 6 km afstand van Santiago uitgezocht maar hadden daarover onze twijfel. In de ene gisd stond dat hij tot 31 augustus open was en in de andere gids tot 31 december. We weten het nu zeker het is 31 augustus en we kwamen dus voor een gesloten deur. Het zag er wekl erg mooi uit. Met ons campingboek moesten we nu ca 40 km uitwijken, maar im zei het is toch te gek dat in zo'n plaats niet nog een andere camping is en na enig rondrijden kwamen een bordje camping tegen en deze was wel open. Bij de receptie werd verteld dat we in 45 min naar het centrum kunnen lopen of anders de bus nemen die iedere 30 minuten rijdt. Morgen gaan we beginnen met wandelen naar de stad en terug zien we dan wel weer. Er rijden anders vast ook wel taxi's. Sjouk had vanmiddag weer een wasdag en allles was dankzij onze centrifuge binnen een uur droog.Dit is weer een camping met gratis internet maar ik moet er wel voor bij de eeceptie gaan zitten. Dus jullie weten nu waar ik zit.
Ga weer even afsluiten en zal kijken of ik nog wat foto's kan uploaden.

Groeten

Kees en Sjouktje

• 03 September 2012 - 21:44

Bouke En Henny:

Wel op de knietjes he de laatste kilometers

Groet

Bouke