Finland Rovaniemi
Door: kesj
26 Mei 2009 | Finland, Rovaniemi
Het laatste bericht is vanuit Turku en nadien geen internet verbinding kunnen krijgen dus zullen we jullie even bijpraten. Van Turku zijn wij naar Vaasa gereden en dat is 367 km. Vaasa is een redelijke stad. Jammer dat het hemelvaartdag was dus alles was gesloten. Op zaterdag 23 mei zijn we doorgereden naar Kalajoki en dat is een afstand van 195 km. Hier blijven we maar 1 nachtje en gaan dan op 24 mei weer verder naar Seljanpera camping net onder Olhava. Kan geen leestekens geven maar in het woord Seljanpera staat op de A's een umlaut. Vanuit deze plek zijn we naar een plaatje Iin Hamina gegaan dat nog origineel is en bestaat uit smalle straatjes met kleine houten huisjes. We staan hier meteen aan het meer en het weer is ook nog steeds uitstekend, veel zon, af en toe een bui en de temperatuur kan zeer sterk wisselen van 10 tot 20 graden. Vandaag zijn we vertrokken uit Seljanpera en zijn na een afstand van 197 km in Rovaniemi aangekomen. Onderweg hebben we de Ijsbreker Sampo bezocht. Deze ijsbreker is gebouwd in 1960 en doet als zodanig geen dienst meer maar is nu een bezienswaardigheid en er wordt nog mee gevaren in de winter voor gasten. Er kunnen max 150 gasten mee die dan met een neopreenpak aan kunnen gaan zwemmen tussen het ijs.Zal nu wat foto's toevoegen
Groeten
Kees en Sjouk.
26 Mei 2009 - 15:14
Maura + Kids:
Wat prachtig die zonsondergang maar je moet er wel lang op wachten als en na elven nog licht is.
Hier ook goed weer met af en toe een bui of onweer.
groetjes maura en marli en jade